Basın Bildirileri-Eğitimler

Barolar Birliği’nde Hukukçulara Yönelik LGBTİ+ Farkındalık Eğitimi Gerçekleşti


(Lefkoşa, 18.11.2019) Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Kuir Kıbrıs Derneği tarafından yürütülen Renklerin Çeşitliliği Projesi kapsamında, Barolar Birliği İnsan Hakları Komitesi işbirliğiyle Hukukçulara Yönelik LGBTİ+ Farkındalığı Eğitimi 16 Kasım Cumartesi günü, Barolar Birliği’nde gerçekleştirildi.

Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve tüm artıların (LGBTİ+) insan haklarına erişimi ve ayrımcılığın önlenmesi için 16 Kasım Cumartesi günü düzenlenen eğitim Kuir Kıbrıs Derneği’nden Av. Faika Deniz Paşa’nın Kıbrıs’ın kuzey kesimindeki LGBTİ+’larla ilgili yasal süreçleri anlatmasıyla başladı. Paşa’nın ardından, Kaos GL Hukuk Danışmanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Yasemin Öz ve Hukuk Danışmanı ve Mülteci Hakları Program Koordinatörü olan Av. Hayriye Kara sırasıyla “LGBTİ+’ların İfade Özgürlüğü”, “Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliğine Dayalı Nefret Söylemi ve Nefret Suçları”, “Cinsiyet Uyumlama Süreçlerindeki Hukuksal Prosedürler” ve “Ayrımcılıkla Mücadele Etme ve Müvekkille Görüşme Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.


Tüm gün süren eğitiminin ardından gönüllü olan hukukçularla ortak uzlaşı metni imzalandı. Eğitimlerin önemli hedeflerinden biri olan Kuir Kıbrıs Dayanışma Hattı’na ulaşan kişilerin yönlendirilebileceği hukukçular ağı da böylelikle oluşturulmuş oldu.
Geçtiğimiz ay Psikologlar ağını oluşturan Derneğin hedefi, dayanışma hattına ulaşan kişileri talepleri doğrultusunda LGBTİ+ kapsayıcı Psikologlar ve Hukuçulara yönlendirebilmek ve herkesin insan haklarından eşit yararlanabilmesini sağlamaktır.
Eğitimlerini tamamlayan ve ortak uzlaşı metnini imzalayan hukukçuların, dayanışma hattına ulaşan LGBTİ+ ve/veya ailelerini, çeşitliliği kapsayıcı, gizlilik, etik değer ve ilkelere dayalı LGBTİ+’lara yönelik ayrımcılığın farkında olarak hizmet vermesi beklenmektedir. Bu nedenle de hukuki, psikolojik ve sosyal destek isteyen herkesin Kuir Kıbrıs Derneği Dayanışma Hattı’na +90 542 858 58 47 numarasından ulaşabileceği duyuruldu.


//son

Tags:

Comments are closed